Zo beveilig je de garagedeur

De vakantieperiode is weer volop aan de gang en ondanks dat we vanwege de corona crisis in eigen land op vakantie gaan, neemt het aantal inbraken in deze periode toch weer toe. Daarom is het belangrijk om je huis goed te beveiligen. Helaas wordt daarbij de garagedeur nog vaak over het hoofd gezien. Maar hoe kun je dan je garagedeur beveiligen? Dat leer je in dit artikel.

Sloten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Met name de wat oudere garagedeuren zijn vaak uitgerust met sloten die eenvoudig zijn open te breken. Daarom is het aan te raden om te controleren of jouw garagedeur met goede sloten is uitgerust. Het liefst met sloten die het politiekeurmerk veilig wonen dragen. Twijfel je of je goede sloten het? Vraag je garagedeur specialist dan om advies.

Elektrische garagedeuren en beveiliging

Heb je een garagedeur die elektrisch bedienbaar is? Controleer dan of de motor met een pin wordt geblokkeerd op het moment dat de garagedeur zich in gesloten toestand bevindt. En als dat zo is, controleer dan ook of je de garagedeur van binnenuit nog wel kunt openen. In geval van nood wil je de garage immers snel kunnen verlaten.

Heeft je motor geen beveiligingspin? Vraag dan aan een garagedeur specialist om een nieuwe motor te monteren. Doorgaans kost een nieuwe motor een paar honderd euro, maar dan heb je wel een model dat jarenlang meegaat en het inbrekers lastiger maakt om via de garagedeur in te breken.

Zorg voor vrij zicht rondom de garagedeur

Dit is niet zozeer een tip om de garagedeur zelf te beveiligen, maar meer om de kans op een inbraak via de garagedeur te verkleinen. Inbrekers hebben er namelijk een hekel aan als ze in het zicht staan terwijl ze proberen in te breken. Zorg dus dat de omgeving rondom je garagedeur goed zichtbaar is voor voorbijgangers en buren.

Plaats een stok in de rails van je kanteldeur

Vroeger werden de meeste nieuwe garages met een kanteldeur uitgerust. Dit type deur werd met een standaard slot voorzien dat niet al te sterk was. Heb je nog een ouderwetse kanteldeur?

Dan kun je ervoor kiezen om niet alleen de sloten te laten vervangen, maar ook om een stok in de rails te plaatsen. Op die manier blokkeert de deur op het moment dat iemand hem probeert open te trekken.

Let wel op dat je een reminder in je agenda zet dat je bij thuiskomst de stok weer verwijderd om te voorkomen dat je bij een noodgeval in paniek niet meer weet dat je de stok eerst uit de rails moet halen om te deur te kunnen openen.

En mocht er tijdens je vakantie iemand op je woning passen, informeer die persoon dan uiteraard ook over de stok die je in de rails hebt gedaan, zodat de persoon weet wat hij kan doen om de garagedeur te openen.

Plaats buitenverlichting met bewegingssensoren bij je garagedeur

Ter afsluiting willen we nog een hele goede tip met je delen: het plaatsen van verlichting met bewegingssensoren. Het schrikt dieven af als ze ineens in het licht staan terwijl ze bij je proberen in te breken.

Bovendien kan het de aandacht van buren trekken als het licht bij je garagedeur ineens zien branden, terwijl ze weten dat je op vakantie bent.

Al voor een paar tientjes heb je verlichting met een bewegingssensoren. Het is dus een kleine investering met een groot effect. We raden je dan ook aan om bij het beveiligen van de garagedeur ook zeker verlichting met bewegingssensoren te installeren.

Meer tips tegen inbraak?

Bezoek dan de website maak het ze niet te makkelijk.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *