Zo creëer je een landelijke slaapkamer

Vandaag de dag zijn landelijke slaapkamers steeds populairder geworden. Er wordt in deze stijl veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, warme kleuren en gezellige accessoires. Om een landelijke slaapkamer te creëren hoef je zeker niet op het platteland te wonen. In deze blog zetten wij een aantal tips op een rijtje om zelf eenvoudig een landelijke slaapkamer te creëren.

De vloer en muren

In een landelijke slaapkamer vormen natuurlijke materialen de boventoon. Daarom mag een houten vloer absoluut niet ontbreken. Je kan de houtenvloer eventueel een klein beetje opschuren om een doorleeft effect te creëren. Liever een stenen vloer? Dat kan ook, want uiteindelijk gaat het om natuurlijke materialen. Daarnaast is het belangrijk om voor rustige kleuren op de muur te kiezen. Denk niet aan spierwit, maar aan bijvoorbeeld zandtinten, beige en offwhite. Hiermee geef je de slaapkamer een rustige uitstraling.

Bed

In een landelijke slaapkamer kun je alle kanten op met de keuze voor een bed. Kies bijvoorbeeld voor een prachtig groot houten ledikant of een stoffen boxspring. Een stoffen boxspring in combinatie met een genopt hoofdbord en voetbord maken het helemaal af. Hiermee creëer je op eenvoudige manier een romantische sfeer in je landelijke slaapkamer. Je hebt verschillende boxspring merken die dit soort romantische varianten aanbieden.

Woonaccessoires

Je maakt je landelijke slaapkamer helemaal compleet met een aantal leuke accessoires. Ga voor natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld rieten, houten of wollen woonaccessoires. Neem bijvoorbeeld een aantal houten stokken mee uit het bos en plaats deze is een grote glazen vaas. Of pluk een aantal bloemen uit het veld. Grote rietenmanden waarin je de vuile was kunt opbergen doen het ook altijd erg goed in een landelijke slaapkamer. Ook gezellige lampjes als kroonluchters mogen gezien worden in dit type slaapkamer.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *