Zo kan je jouw huis inrichten

Het is eindelijk zo ver, in deze knotsgekke huizenmarkt heb je eindelijk je perfecte huis kunnen kopen of huren. Nu kan de echte lol beginnen met het inrichten van je huis. Voordat je vrienden en familie langskomen in je nieuwe huis wil je natuurlijk je huis prachtig ingericht hebben. We delen graag een aantal tips om je huis de echte wow-factor te geven. Sla bijvoorbeeld de entree van je huis zeker niet over. Ook al kom je zelf misschien niet veel op de gang, het is wel het eerste wat je bezoek ziet en jij ook als je thuiskomt. Om een prachtige entree te creëren kun je bijvoorbeeld eens kijken naar een Design kapstok

De rest van je huis

Niet alleen de entree van je huis is belangrijk, ook de rest van de kamers verdienen de nodige aandacht. Om je huis er rustig en goed ingericht uit te laten zien kun je het best bij de basis beginnen. Dus welke onderdelen en spullen heb je praktisch in ieder geval nodig. Denk aan een eettafel, lampen, een bank, stoelen et cetera. Ga pas daarna aan de slag met accessoires zoals kandelaars, vazen en schilderijen. Om je stijl goed te bepalen kun je kiezen voor een opvallende eettafel of misschien liever een Design hanglamp. Probeer in ieder geval niet te veel opvallende componenten met elkaar te combineren. Dus ga je voor een opvallende bank, koop dan een rustiger kleed. Soms kun je wel wat opvallende kleuren of patronen met elkaar combineren, maar zorg dan voor bijvoorbeeld een duidelijk contrast. Het moet elkaar uiteindelijk complimenteren zonder dat je inrichting er heel rommelig van wordt. 

Rustige stijl

Over het algemeen zijn mensen geneigd om een wat rustigere inrichting mooier te vinden. Smaak is natuurlijk heel subjectief dus kijk zeker ook naar wat je zelf mooi vindt. Een rustige stijl hoeft zeker niet te betekenen dat het geen kleurrijk geheel moet zijn. Het belangrijkste is dat je de kleuren goed op elkaar afstemt zodat ze elkaar complimenteren. Kijk vooral uit met accessoires neerzetten. Te veel losse ‘rommeltjes’ maken je inrichting vaak heel onrustig. Het kan al meer een geheel worden door losse accessoires samen te voegen op een dienblad of te zorgen dat de accessoires allemaal in dezelfde kleurtinten zijn. 

Plan vooruit

De grootste fout die je kunt maken met het inrichten van je huis is door maar gewoon wat te doen. Er zijn slechts heel weinig mensen die het natuurlijke gevoel hebben om zomaar wat spullen te combineren tot een mooie inrichting. Bedenk van tevoren welke spullen je in ieder geval nodig hebt. Zoals de eerdergenoemde bank, eettafel, stoelen et cetera. Kijk daarna naar welke kleuren en stijl je leuk vindt voor je inrichting. Als je het lastig vindt om te kiezen, kun je ook per kamer een thema kiezen. Probeer in ieder geval per kamer één stijl aan te houden. Als je een stijl en kleuren thema hebt gekozen, begin dan met een moodboard. Verzamel daarin alle ideeën zodat je een goed overzicht hebt van hoe je je kamers wil inrichten. Ga dan terug naar de lijst en zoek de perfecte spullen die binnen jouw stijl passen. 

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *