Zo maak je je tuin zomerklaar

De zon schijnt en het is warm weer. Reden genoeg om lekker naar buiten te gaan! Met dit warme weer is het heerlijk om buiten in de tuin te zitten. Kan jouw tuin wel een opfrisser gebruiken? In deze blog geven we je een aantal tips om je tuin klaar te maken voor de zomer.

Het groen in je tuin

Natuurlijk is het belangrijk dat het groen in je tuin er weer lekker fris uitziet. Kijk eerst eens naar je gazon. Er is namelijk een grote kans dat je gazon er wel eens groener heeft uitgezien. Maai daarom het gras, zaai bij op de plekken waar dat nodig is en bemest je gazon. Ook is er misschien best wat onkruid gegroeid in je tuin. Trek dus al het onkruid uit de grond en probeer dit vervolgens bij te houden. Snoei de planten en plaats wat leuke plantjes bij als dat nodig is.

Het terras

Je terras is een belangrijk onderdeel van je tuin. Hier kun je namelijk behoorlijk wat uren doorbrengen in de zomer. Spuit je terras dus schoon met een hogedrukreiniger en besteed wat aandacht aan je tuinmeubelen. Heb je nog een goede tuinmeubelset? Dan kun je deze schoonmaken en eventueel voorzien van wat nieuwe kussentjes. Zijn je tuinmeubelen wel aan vervanging toe? Dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe set aan te schaffen. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke loungeset. Hier zullen je vrienden en familie graag in plaatsnemen voor een gezellige zomeravond.

Zwembad aanleggen

Deze stap is iets ingrijpender, maar daardoor niet minder leuk! Een zwembad aanleggen heeft namelijk ontzettend veel voordelen. Er is niks lekkerder dan een duik in je eigen zwembad na een lange, warme werkdag. Ook je kinderen kunnen uren spelen en je kunt goed toezicht houden vanaf je terras.

Barbecue

Veel mensen houden het liefst elke avond een barbecue in de zomer. Daarom is het wel zo fijn als je barbecue er weer lekker fris uitziet. Weet je niet hoe je je barbecue kunt schoonmaken? Gebruik eens een prop aluminiumfolie, dan is je barbecue binnen no time weer lekker schoon.

Ramen zemen

Hier denk je misschien niet zo snel aan, maar het is wel zo mooi als de ramen van je huis er ook netjes uitzien. Ga dus aan de slag en boen je ramen schoon. Dit doe je bijvoorbeeld met een emmer met lauwwarm water en schoonmaakazijn. Met een ramentrekker maak je de ramen verder schoon. Om te voorkomen dat je strepen krijgt, laat je de banen overlappen. En als je toch strepen hebt, kun je deze verwijderen met een prop krantenpapier.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *