Zo richt je je eetkamer in

Als je een eetkamer in wilt richten, kom je al snel op een aantal dingen. Een eettafel, stoelen en misschien nog een plek voor al je servies. Maar hoe weet je nou precies wat er bij elkaar past, en zijn er nog dingen die je mist? Bij VidaXL kan je alles vinden wat je nodig hebt om jouw eetkamer een goede plek te maken voor de situatie die bij jou past. Wees niet bang om de ruimte te gebruiken en er een plek van te maken waar je het liefst de hele dag zou kunnen zitten,

 

Het belangrijkste: De eettafel

Het is voor een eetkamer enorm handig als je een eettafel hebt. Er zijn verschillende soorten eettafels. Je kan kiezen voor een ronde, rechthoekig of vierkant, maar het is wel slim om eerst na te gaan waar de tafel allemaal voor gebruikt zal worden. Zal er alleen maar servies op komen om te eten, of is het ook een plek om bij elkaar te komen, huiswerk te maken of aan te werken? Op basis daarvan kan je de grootte uitzoeken en de stijl die het beste bij jou past. Je zou er dan ook nog altijd voor kunnen kiezen om wat extra meubels erbij te zetten zodat het één geheel wordt.

Stoelen en banken

Stoelen aan de eettafel is belangrijk voor in de eetkamer, maar het is fijn om de stoelen te combineren met de bank in de woonkamer, zodat de stijlen niet al te veel van elkaar verschillen. Er zijn verschillende soorten woonseries met daarbij eetkamerstoelen en banken, al helemaal voor jou uitgezocht zodat je niet veel moeite hoeft te doen om te kijken of het wel bij elkaar past. Zo zorg je ervoor dat je woonkamer en eetkamer overeenkomen met elkaar, en creëer je een volledig geheel.

Goede stoelen

Kleur is natuurlijk één van de eerste dingen waarnaar wordt gekeken bij het kiezen van meubels. Maar het is ook belangrijk dat het functioneel is. Eetkamerstoelen zullen voor veel meer dienen dan alleen een moment aan de eettafel zitten om te eten, en verder alleen om naar te kijken. Denk hierbij aan werk of een gezellige spelletjesavond met vrienden. Het is dan enorm handig om een stoel te hebben waar je wat langer op kan blijven zitten, zonder dat je er klachten van kunt krijgen

De juiste belichting

De sfeer van een eetkamer kan je heel erg beïnvloeden door verschillende soorten licht te gebruiken. Als je felle TL-lampen neerzet is dat nooit gezellig. Kies in plaats daarvan voor lampen die warm licht afgeven. Dit zorgt gelijk voor een wat meer vertrouwde sfeer en extra gezelligheid voor aan de tafel. Ook is het mogelijk om de lichtintensiteit aan te kunnen passen, zodat het voor elke gelegenheid perfect is.

Opbergruimte

Het is niet alleen handig om veel ruimte te hebben in de eetkamer om te zitten, maar ook om wat extra ruimte te hebben waar je al je spullen in kwijt kan. Denk hierbij aan servies, tafellinnen en misschien zelfs wel speelgoed. Het kan een gesloten kast zijn, of een kast waar je gemakkelijk doorheen kunt kijken. Dit kan je helemaal aanpassen aan jouw eigen stijl, maar zorg er wel voor dat het vooral praktisch blijft.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *